top of page
  • Skribentens bildMelvin Wahlin

Varför du måste lämna din comfort zone

Alla har vi sett personen på gymmet som alltid är där, kör långa pass men denne ser precis likadan ut som för tre år sedan. Om du själv känner igen dig i detta har du med all säkerhet fastnat i din comfort zone. Ett riktigt dystert ställe att vara fast på om du frågar mig. Att våga utmana sig själv och utforska nya möjligheter är avgörande för att uppnå våra mål och skapa långsiktig förändring, vad det än gäller.


Öka motivationen och förhindra platåer

När vi ständigt håller oss inom vår comfort zone riskerar vi att fastna i en träningsrutin som inte längre ger oss utmaningar. Genom att prova nya träningsformer, utmana oss själva med svårare övningar eller sätta upp nya mål kan vi öka vår motivation och förhindra platåer. Genom att lämna vår comfort zone kan vi upptäcka nya spännande träningsmetoder som utmanar både kropp och sinne. Det kan vara allt från att testa en ny gruppträningsklass till att ge sig ut på en utmanande löprunda i naturen. Genom att göra detta stimulerar vi vår kropp på nya sätt och håller motivationen vid liv. Kanske upptäcker du din nya favoritform av träning!


Utveckla färdigheter och stärka självförtroendet

Genom att lämna sin comfort zone och prova nya träningsformer eller kostvanor får vi möjlighet att utveckla våra färdigheter. Genom att ge oss själva utmaningar kan vi övervinna hinder och växa både fysiskt och mentalt. När vi ser att vi klarar av något som tidigare kändes omöjligt, stärks vårt självförtroende. Att ta steget utanför vår comfort zone ger oss också en känsla av att vara modiga och kapabla att hantera nya utmaningar.


Förbättra fysiska och mentala resultat

När vi gör allting i vardagen inom vår comfort zone kommer vår utveckling att tillslut toalt stanna av när det gäller träning, hälsa och kost. Genom att våga prova nya saker och utmana oss själva kommer vi uppnå bättre fysiska och mentala resultat. Dessutom kan vi lära oss att hantera stress och utveckla en mer positiv inställning till vårt välmående. Genom att prova nya kostvanor kan vi också upptäcka hälsosamma livsmedel som tidigare varit främmande för oss, vilket kan förbättra vår näringsbalans och övergripande hälsa.


Så lämnar du din comfort zone

Sätt upp små mål i vardagen: Definiera tydliga och realistiska mål för dig själv. Till exempel, om du är rädd för att prata inför grupper, kan ditt mål vara att hålla ett kort tal inför en liten grupp vänner eller kollegor. Eller om du inte vet hur man gör bänkpress så kan en viss vikt att klara av vara ett bra mål att sikta på.


Ta små steg: Ta små steg utanför din bekvämlighetszon regelbundet. Genom att gradvis utmana dig själv blir det lättare att anpassa sig till det okända. Det kan exempelvis vara att träffa nya människor, fråga om nya arbetsuppgifter, testa en ny typ av löpträning, vara med i en tävling eller plugga till ett prov.


Säg ja oftare: Du har garanterat fått frågan om du vill hänga med på något event eller liknande någon gång men sagt nej och kommit med en dålig ursäkt. Detta enbart för att du tyckte det var skönare att sitta hemma i din comfort zone och kolla en film. Tänk om du istället hade tackat ja den gången och mött personen som senare skulle förändra ditt liv.


Var tålmodig och tillåt dig själv att göra misstag: Att lämna sin bekvämlighetszon innebär att du kommer att möta utmaningar och göra misstag längs vägen. Var tålmodig med dig själv och tillåt dig själv att lära dig och växa genom dessa erfarenheter. Se misslyckanden som en del av processen och en möjlighet att lära dig något nytt.


Sammanfattning

Kort och gott, att lämna sin comfort zone är nyckeln till en bättre fysik och övergripande hälsa. Genom att våga utmana oss själva kan vi öka vår motivation, utveckla våra färdigheter, förbättra våra resultat och skapa en mer varierad och givande träningsrutin. Så våga ta steget utanför din comfort zone så ska du se att det händer magiska saker! Kom ihåg att det som idag är obekvämt, kan imorgon vara som en piss i havet.


Comfort zone
Comfort zone

Comentários


Håll mig uppdaterad!

Få mail när det finns nya inlägg uppe att läsa.

Tack för att du vill läsa mer!

Läs mina senaste artiklar

bottom of page